Tad ' s Pumpkin Chiffon Pie
Ciasto dyniowe taty szyfonowe wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.12 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 367 kalorii. Ten przepis od Allrecipes ma 8 fanów. Jeśli masz Pumpkin pie spice, sól, woda, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest dobre. Spróbuj Pumpkin Pie Spiced Pestki Dyni, Pumpkin Chiffon Pie, oraz Szyfonowe Ciasto Dyniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Line one 9 calowy pie pan z całych ciasteczek Gingersnap, łamanie w razie potrzeby do montażu.
W rondlu na średnim ogniu gotować puree z dyni, aby ogrzać, często mieszając.
Połącz żółtka, 1/2 szklanki cukru, mleko, przyprawy i masło lub margarynę.
Dodać do dyni i gotować, mieszając często aż do uzyskania konsystencji kremu.
Usunąć mieszaninę z ognia.
Zmiękcz żelatynę w zimnej wodzie i wymieszaj z dynią, aż się rozpuści. Schłodzić mieszaninę, aż zacznie sztywnieć (około 1 1/2 godziny).
Ubij białka z rozwierconym 1/2 szklanki cukru, aż będą sztywne. Złożyć ubitą białka do mieszaniny dyni. Wymieszać łyżką do przygotowanej patelni i schłodzić do Ustawienia (około 3 godzin).