Taco Hummus i chipsy Tortilla
Taco Hummus i chipsy Tortilla może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje 11 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 51 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis od Betty Crocker ma 101 fanów. Jeśli masz mieszankę przypraw taco, sok z cytryny, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Najlepszy Hummus: dyniowy Hummus z cynamonem" cukrowe " chipsy Tortilla {pełnoziarniste, niskotłuszczowe, Wegetariańskie + Super proste}, Dymny Hummus Z Pieczonymi Chipsami Tortilla, oraz Jalapeño Honey Hummus with Spiced Olive Oil Tortilla Chips dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. Spryskaj arkusz cookie sprayem do gotowania.
Aby zrobić chipsy tortilla, lekko posmaruj obie strony każdej tortilli wodą. Lekko posypać mieszankę przypraw taco po obu stronach każdej tortilli.
Każdą tortillę pokroić na 8 klinów; umieścić na blasze z ciastkami.
Piec 4 do 5 minut lub do jasnego złotego koloru.
Usuń z arkusza cookie do regału chłodzącego. Ochłodzić całkowicie, około 10 minut.
Tymczasem, aby hummus, odsączyć ciecierzycę, rezerwując płyn. W blenderze lub robocie kuchennym umieść ciecierzycę, olej, sok z cytryny, czosnek i pozostałą 1 łyżkę mieszanki przypraw taco. Przykryć; zmiksować na gładką masę.
Dodaj reserved ciecierzyca pea liquid, 1 łyżeczka na raz, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
Dekoruj hummus kolendrą i queso fresco.
Podawać z chipsami tortilla.