Słynny Kurczak Francaise

Słynny Kurczak Francaise
Słynny kurczak Francaise może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 254 kalorie, 27g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.38 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, pietruszkę, cytrynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 51%. Podobne przepisy to Słynny Kurczak Francaise, Flądra Francaise lub kurczak Francaise, oraz Kurczak Francaise.

Instrukcje

1
W płytkim naczyniu lub misce wymieszać jajko i sok z 1/2 cytryny. W innym płytkim naczyniu lub misce wymieszać mąkę, czosnek w proszku i papryka. Piersi z kurczaka zanurzyć w mieszaninie jaj, a następnie w mieszaninie mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)
Oliwki Drylowane, Dojrzałe Lub Faszerowane Papryką, OpcjonalnieOliwki Drylowane, Dojrzałe Lub Faszerowane Papryką, Opcjonalnie
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Masło lub margarynę rozgrzać na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodajemy piersi z kurczaka i gotujemy na złoty kolor z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)
4
W średniej misce, wymieszać bulion i sok z 1 cytryny, i wlać mieszaninę na kurczaka w patelni. Zmniejszyć ogień do średnio niskie i niech gotować na wolnym ogniu przez około 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Ułożyć na półmisku i udekorować świeżymi plasterkami cytryny oraz gałązkami pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Magazyn