Słone ciasteczka sezamowo-czekoladowe
Ten przepis służy 20 i kosztuje 31 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 253 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 18 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mąkę, masło, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Słone Ciasteczka Sezamowo-Czekoladowe, Ciasteczka Czarno-Białe: Serek Kremowy Czekolada Chip & Ciemna Czekolada Ciemnobrązowy Cukier, oraz Słone Ciasteczka Czekoladowe Z Rumianym Masłem.
Instrukcje
Umieść stojaki w środkowej i górnej trzeciej części piekarnika i wyłóż dwie blachy do pieczenia papierem do pieczenia. Odstawić.
W średniej misce wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną i sól.
W misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek, ubij masło i cukry, aż będą lekkie i puszyste, około 3 do 5 minut. Zatrzymać mikser i zeskrobać mieszaninę masła za pomocą szpatułki.
Dodaj jajko i żółtko i ubijaj na średniej prędkości, aż mieszanina będzie puszysta, około 1 do 2 minut. Ubić w sosie waniliowo-sojowym. Zatrzymać mikser i dodać suche składniki, wszystkie na raz do mieszaniny masła. Beat na niskiej prędkości, aż tylko w połączeniu. Zatrzymać mikser, dodać nasiona sezamu i kawałki czekolady, i złożyć razem z łopatką, aż dobrze połączone. Ciasto przykryć folią i przechowywać w lodówce przez około 45 minut.
Zanim będziesz gotowy do upiec ciasteczka, Rozgrzej piekarnik do 177°.
Umieść około 1/4 szklanki czarnego sezamu w małej misce.
Miarka ciasto na ciastka przez czubatą łyżkę stołową do ręki.
Roll w piłkę, i wrzucić wokół w czarnych nasion sezamu. Kulki ciasta nie muszą być całkowicie pokryte nasionami, po prostu dobrze pokryte.
Umieścić na przygotowanych blachach do pieczenia.
Piec przez około 12 minut, aż lekko rumiane na brzegach.
Wyjąć z piekarnika, pozostawić do ostygnięcia na blasze do pieczenia przez około 10 minut, a następnie wyjąć do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć. Przechowuj pliki cookie w szczelnym pojemniku. Ciasteczka wystarczą na dzień lub dwa. Oleje na nasionach mogą być zjełczałe. Te ciasteczka najlepiej zjeść w ciągu kilku dni.