Słomki Do Sera
Słomki do sera mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 160 kalorii. Ten przepis służy 22. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 13 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka ciasta francuskiego, sera gruyere, liści tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Słomki Do Sera, Słomki Do Sera, oraz Słomki Do Sera dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Rozwałkuj każdy arkusz ciasta francuskiego na lekko posypanej mąką desce, aż będzie 10 na 12 cali. Ubij jajko z 1 łyżką wody i umyj powierzchnię ciasta.
Posypać każdy arkusz równomiernie 1/4 szklanki parmezanu, 1/2 szklanki gruyere, 1/2 łyżeczki tymianku, 1/2 łyżeczki soli i trochę pieprzu. Za pomocą wałka do ciasta lekko wciśnij aromaty do ciasta francuskiego.
Każdy arkusz przeciąć poprzecznie nożem z mąką lub kółkiem do pizzy na 11 lub 12 pasków. Przekręć każdy pasek i połóż na blachach do pieczenia wyłożonych pergaminem.
Piec przez 10 do 15 minut, aż lekko rumiane i nadmuchane. Obróć każdą słomkę i piec przez kolejne 2 minuty. Nie przesadzaj, bo ser się spali. Schłodzić i podawać w temperaturze pokojowej.
Niech ciasto francuskie rozmrozić w lodówce na noc.