Słodko-kwaśna brukselka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj słodko-kwaśnej brukselki. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 110 kalorii. Ten przepis służy 8. Jeśli masz sól i pieprz, masło, brukselka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 49%. Podobne przepisy to Słodko Kwaśna Brukselka, Słodko-Kwaśna Brukselka, oraz Słodko-kwaśna brukselka.
Instrukcje
Brukselkę umieścić w rondlu z wystarczającą ilością lekko osolonej wody do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia, i gotować 7 do 10 minut, lub aż po prostu miękkie; odcedzić.
W oddzielnym rondlu wystarczająco duży, aby pomieścić brukselki, roztopić masło i gotować cebulę, aż rumiane.
Zdjąć rondel z ognia i wymieszać z mąką, aż będzie gładka. Powrót rondel na małym ogniu, i nadal mieszając, aż mąka jest lekko rumiane. Stopniowo mieszaj w bulionie wołowym. Doprawić solą, pieprzem i goździkami. Wymieszać z brązowym cukrem i sokiem z cytryny.
Umieść ugotowaną brukselkę w mieszaninie i pozostaw na wolnym ogniu 5 minut przed podaniem.