Słodko-gorzki suflet czekoladowy z sosem Earl Grey Custard
Słodko-gorzki suflet czekoladowy z sosem Earl Grey Custard może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 314 kalorii, 7G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz liście herbaty earl grey, czekoladę, półsłodką czekoladę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Słodko-gorzki suflet czekoladowy z sosem Earl Grey Custard, Gorzka czekolada i Earl Grey Terrine, oraz Earl Grey Babeczki Z Cytryną Earl Grey Buttercream.
Instrukcje
Żółtka i 2 łyżki cukru ubić w średniej misce, aby dobrze wymieszać.
Połącz mleko, śmietanę, liście herbaty i pozostałą 1/2 szklanki cukru w ciężkim średnim rondlu. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Stopniowo ubijaj gorącą mieszaninę mleka w mieszaninę żółtka jaja; wróć do tego samego rondla. Mieszaj na średnim ogniu, aż krem zgęstnieje na tyle, aby pozostawić ścieżkę na łyżce, gdy palec jest narysowany w poprzek, około 8 minut (nie gotować). Natychmiast przecedzić sos do małej miseczki. Przechowywać w lodówce odkryte do zimna, co najmniej 4 godziny. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Rozgrzej piekarnik do 191°. Obficie masło 6-szklanka suflet danie; płaszcz danie z cukrem.
Połącz mleko i 5 łyżek cukru w ciężkim średnim rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i mleko się ugotuje.
Wyjąć z ognia; dodać obie czekoladki i mieszać, aż stopią się i będą gładkie.
Używając miksera elektrycznego, ubij białka w średniej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać 3 łyżki cukru, ubijając do sztywności, ale nie do wyschnięcia. Białka złożyć na ciepłą mieszankę czekoladową w 3 dodatkach.
Przenieść mieszaninę do przygotowanego naczynia.
Piec suflet, aż tylko ustawić w centrum i góry jest nadmuchane i popękane na całym, o 32 protokół.
Suflet podawać natychmiast z sosem budyniowym.