Słodko-cierpkie piersi z kaczki w sosie ze świeżych wiśni

Słodko-cierpkie piersi z kaczki w sosie ze świeżych wiśni
Słodko-cierpkie piersi z kaczki ze świeżym sosem wiśniowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 391 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $6.19 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, bulion z kurczaka, grubą sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. 69 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Piersi z kaczki z sosem cytrusowo-wiśniowym, Pieprzone piersi z kaczki z sosem wiśniowo-portowym, oraz Piersi z kaczki z sosem Pinot Noir i wiśniami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyjmij kaczkę z lodówki na 15 minut przed jej użyciem. Rozgrzej piekarnik do 204°. tłuszcz na wierzchu kaczki w sposób krzyżowy, ostrożnie, aby zdobyć tylko tłuszcz, a nie mięso pod nim. Kaczkę z każdej strony doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Rozgrzej małą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Umieścić kaczkę, skórkę do dołu, w gorącej patelni i pozostawić na 10-12 minut, aż skóra stanie się złotobrązowa, a tłuszcz się zregeneruje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Zdejmij patelnię z ognia i obróć piersi kaczki tak, aby spód piersi był pokryty wytopionym tłuszczem kaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Wlać nadmiar tłuszczu do pojemnika żaroodpornego i zachować do smażenia ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
6
Włożyć kaczkę, skórkę do oryginalnej patelni, do piekarnika i gotować przez 10 minut. Temperatura wewnętrzna wyniesie około 57°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Niech piersi kaczki spoczywają na desce do krojenia na 10 minut przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
8
Aby zrobić sos wiśniowy, podgrzać małą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Dodać oliwę z oliwek i szalotki. Sauté przez 1 minutę, po prostu zmiękczyć szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
10
Dodaj wino, bulion i wiśnie. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
11
Dodaj ocet balsamiczny, sól do smaku i pieprz. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
12
Wyjąć 1/4 szklanki mieszanki płynu i wiśni i przecieru w mini robocie kuchennym. Przecieraną mieszankę przełożyć na patelnię z resztą sosu i wymieszać z miodem i zimnym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Pokroić kaczkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
14
SOS wylać na talerz i ułożyć na nim plastry kaczki. Doprawić odrobiną soli i pieprzu do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cała KaczkaCała Kaczka
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia20
Magazyn