Słodko-cierpkie piersi z kaczki w sosie ze świeżych wiśni
Słodko-cierpkie piersi z kaczki ze świeżym sosem wiśniowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 391 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $6.19 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, bulion z kurczaka, grubą sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. 69 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Piersi z kaczki z sosem cytrusowo-wiśniowym, Pieprzone piersi z kaczki z sosem wiśniowo-portowym, oraz Piersi z kaczki z sosem Pinot Noir i wiśniami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wyjmij kaczkę z lodówki na 15 minut przed jej użyciem. Rozgrzej piekarnik do 204°. tłuszcz na wierzchu kaczki w sposób krzyżowy, ostrożnie, aby zdobyć tylko tłuszcz, a nie mięso pod nim. Kaczkę z każdej strony doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Kaczka
Sól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Rozgrzej małą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Umieścić kaczkę, skórkę do dołu, w gorącej patelni i pozostawić na 10-12 minut, aż skóra stanie się złotobrązowa, a tłuszcz się zregeneruje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Zdejmij patelnię z ognia i obróć piersi kaczki tak, aby spód piersi był pokryty wytopionym tłuszczem kaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Kaczki
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
5
Wlać nadmiar tłuszczu do pojemnika żaroodpornego i zachować do smażenia ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
6
Włożyć kaczkę, skórkę do oryginalnej patelni, do piekarnika i gotować przez 10 minut. Temperatura wewnętrzna wyniesie około 57°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, Obrane
7
Niech piersi kaczki spoczywają na desce do krojenia na 10 minut przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
8
Aby zrobić sos wiśniowy, podgrzać małą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
9
Dodać oliwę z oliwek i szalotki. Sauté przez 1 minutę, po prostu zmiękczyć szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
10
Dodaj wino, bulion i wiśnie. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
11
Dodaj ocet balsamiczny, sól do smaku i pieprz. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sól Do Obramowania Szkła
12
Wyjąć 1/4 szklanki mieszanki płynu i wiśni i przecieru w mini robocie kuchennym. Przecieraną mieszankę przełożyć na patelnię z resztą sosu i wymieszać z miodem i zimnym masłem.