Słodko-cierpkie piersi z kaczki w sosie ze świeżych wiśni

Słodko-cierpkie piersi z kaczki w sosie ze świeżych wiśni
Słodko-cierpkie piersi z kaczki ze świeżym sosem wiśniowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 391 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $6.19 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, bulion z kurczaka, grubą sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. 69 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Piersi z kaczki z sosem cytrusowo-wiśniowym, Pieprzone piersi z kaczki z sosem wiśniowo-portowym, oraz Piersi z kaczki z sosem Pinot Noir i wiśniami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyjmij kaczkę z lodówki na 15 minut przed jej użyciem. Rozgrzej piekarnik do 204°. tłuszcz na wierzchu kaczki w sposób krzyżowy, ostrożnie, aby zdobyć tylko tłuszcz, a nie mięso pod nim. Kaczkę z każdej strony doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Rozgrzej małą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Umieścić kaczkę, skórkę do dołu, w gorącej patelni i pozostawić na 10-12 minut, aż skóra stanie się złotobrązowa, a tłuszcz się zregeneruje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Zdejmij patelnię z ognia i obróć piersi kaczki tak, aby spód piersi był pokryty wytopionym tłuszczem kaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Wlać nadmiar tłuszczu do pojemnika żaroodpornego i zachować do smażenia ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
6
Włożyć kaczkę, skórkę do oryginalnej patelni, do piekarnika i gotować przez 10 minut. Temperatura wewnętrzna wyniesie około 57°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Niech piersi kaczki spoczywają na desce do krojenia na 10 minut przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
8
Aby zrobić sos wiśniowy, podgrzać małą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Dodać oliwę z oliwek i szalotki. Sauté przez 1 minutę, po prostu zmiękczyć szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
10
Dodaj wino, bulion i wiśnie. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
11
Dodaj ocet balsamiczny, sól do smaku i pieprz. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
12
Wyjąć 1/4 szklanki mieszanki płynu i wiśni i przecieru w mini robocie kuchennym. Przecieraną mieszankę przełożyć na patelnię z resztą sosu i wymieszać z miodem i zimnym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
13
Pokroić kaczkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
14
SOS wylać na talerz i ułożyć na nim plastry kaczki. Doprawić odrobiną soli i pieprzu do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cała KaczkaCała Kaczka
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia20
Magazyn