Słodko-cierpkie piersi z kaczki w sosie ze świeżych wiśni

Słodko-cierpkie piersi z kaczki ze świeżym sosem wiśniowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 391 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $6.19 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, bulion z kurczaka, grubą sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. 69 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Piersi z kaczki z sosem cytrusowo-wiśniowym, Pieprzone piersi z kaczki z sosem wiśniowo-portowym, oraz Piersi z kaczki z sosem Pinot Noir i wiśniami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyjmij kaczkę z lodówki na 15 minut przed jej użyciem. Rozgrzej piekarnik do 204°. tłuszcz na wierzchu kaczki w sposób krzyżowy, ostrożnie, aby zdobyć tylko tłuszcz, a nie mięso pod nim. Kaczkę z każdej strony doprawić solą.
Rozgrzej małą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Umieścić kaczkę, skórkę do dołu, w gorącej patelni i pozostawić na 10-12 minut, aż skóra stanie się złotobrązowa, a tłuszcz się zregeneruje.
Zdejmij patelnię z ognia i obróć piersi kaczki tak, aby spód piersi był pokryty wytopionym tłuszczem kaczki.
Wlać nadmiar tłuszczu do pojemnika żaroodpornego i zachować do smażenia ziemniaków.
Włożyć kaczkę, skórkę do oryginalnej patelni, do piekarnika i gotować przez 10 minut. Temperatura wewnętrzna wyniesie około 57°.
Niech piersi kaczki spoczywają na desce do krojenia na 10 minut przed krojeniem.
Aby zrobić sos wiśniowy, podgrzać małą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodać oliwę z oliwek i szalotki. Sauté przez 1 minutę, po prostu zmiękczyć szalotki.
Dodaj wino, bulion i wiśnie. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Dodaj ocet balsamiczny, sól do smaku i pieprz. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Wyjąć 1/4 szklanki mieszanki płynu i wiśni i przecieru w mini robocie kuchennym. Przecieraną mieszankę przełożyć na patelnię z resztą sosu i wymieszać z miodem i zimnym masłem.
SOS wylać na talerz i ułożyć na nim plastry kaczki. Doprawić odrobiną soli i pieprzu do dekoracji.