Słodkie Ziemniaki Glazurowane Whiskey
Słodkie ziemniaki glazurowane Whiskey to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 380 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, jabłka, słodkie ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 8 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Słodkie Ziemniaki Glazurowane Whiskey, Glazurowane słodkie ziemniaki z Whiskey Pekan, oraz Glazurowane słodkie ziemniaki z Whiskey Pekan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Umieścić słodkie ziemniaki na blasze do pieczenia (nie przekłuwać) i piec 30 do 40 minut. Lekko wycisnąć ziemniaki: jeśli są lekko miękkie, są gotowe.
Lekko tosty pekan w średnim saute patelni na dużym ogniu, potrząsając patelni od czasu do czasu, o 3 protokół.
Dodać masło, następnie zmniejszyć ogień do medium i wymieszać z agawy, cynamon, gałka muszkatołowa i cayenne; niech gotować 4 do 5 protokół.
Dodać whisky i 1/2 łyżeczki soli; dusić jeszcze 5 minut.
Masło dno i boki 8-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia.
Usuń skórkę ze słodkich ziemniaków i pokrój w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala. Ułóż plastry słodkiego ziemniaka i jabłka na przygotowanej patelni, na przemian.
Wlać mieszankę whiskey-pecan na wierzch. Przykryć folią aluminiową i piec 15 minut.
Zdjąć folię i baste góry z sosem whiskey, który jest zebrany w dolnej części patelni; kontynuować pieczenie, aż jabłka są miękkie i szkliwione, o 18 więcej minut.