Słodkie i słone chrupiące batony orzechowe

Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać słodkie i słone chrupiące batony orzechowe spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 233 kalorie. Ten przepis służy 24. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Udaj się do sklepu i odbierz słodko-gorzką czekoladę, orzeszki ziemne, złoty syrop i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chrupiący Kurczak słodko-słony, Słodkie, słone, chrupkie i chrupiące ciasteczka, oraz Słodka, Słona, Chrupiąca, Zingy Sałatka Z Jabłek I Selera dla podobnych receptur.
Instrukcje
Bądź nadal moim bijącym sercem! A może nie jest to najlepsza rzecz do powiedzenia, biorąc pod uwagę prawdopodobieństwo, że ten lusciously over-the-top kawałek czekolady nadmiar wywołujący właśnie taki wynik. Nie chciałbym tego robić często, więc niemożliwe jest odejście z jakimkolwiek przekonaniem. Obawiam się, że to kuchenny odpowiednik cracku.
Mimo to, jak mówią Francuzi " wszystko z umiarem, nawet umiarem."To jest chwalebnie nieprzejednane, szalenie wulgarne. Podoba mi się.
Kluczem jest balans między słodkim a słonym: to jak kilka klaxonów, które wybuchają w twojej głowie podczas jedzenia. I to dziwne, że chociaż normalnie unikałbym oferty czekolady mlecznej, wolę ją tutaj niż słodko-gorzką mieszaną wersję. Nie, żeby to było złe, a ponieważ przysięgli są w tej sprawie dopasowani, uważam, że dobrze jest ostrzec Cię o każdej opcji. Jeśli to jest warte, Lubię ciemniejszą wersję w okrągłej patelni i pokroić w chude kliny typu panforte, a moja preferowana wersja czekolady mlecznej ustawiona w prostokątnej patelni i pokrojona w grube, kucające płyty (raczej tak, jak czuję i wyglądam po zjedzeniu zbyt wielu z nich).
Ułóż patelnię springform folią aluminiową lub użyj patelni foliowej.
Rozbić lub posiekać czekoladę na kawałki i wrzucić do rondla na bazie ciężkiej.
Dodać masło i syrop, umieścić na małym ogniu i delikatnie stopić.
Włóż orzeszki do miski i zmiażdż dłońmi cukierki o strukturze plastra miodu, pozwalając, aby złocisty gruz wpadł do orzechów.
Weź roztopioną mieszaninę czekolady off ciepła i mieszać w orzeszki ziemne i zmiażdżone cukierki o strukturze plastra miodu, a następnie wskazówka prosto do springform patelni lub folii patelni. Wygładź górną część mieszaniny tak bardzo, jak możesz, naciskając silikonową szpatułką lub winylową-jednorazową-rękawiczką. Włożyć do lodówki na około 4 godziny, a po ustawieniu pokroić w plasterki według uznania.
Zanotuj: paski mogą być wykonane 1 dzień wcześniej.
Przenieść plastry do hermetycznego pojemnika, wyłożonego papierem pergaminowym i przechowywać w lodówce. Przechowywać przez 3 do 4 dni.