Słodkie i pikantne indyki Satsuma
Słodkie i pikantne Satsuma Turcja jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 8 porcjami. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 451 kalorii. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pastę z tamaryndowca, mandarynki Satsuma, uda z indyka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Słodka i pikantna Torta z indyka, Słodko-Pikantne Chleby Z Indyka, oraz Słodkie I Pikantne Pulpety Z Indyka.
Instrukcje
Połącz pierwsze 6 składników w 5-kwartowej owalnej kuchence elektrycznej.
Spłukać indyka zimną wodą; osuszyć.
Indyka posypać pięcioramiennym proszkiem i solą.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodać indyka; gotować 3 do 4 minut z każdej strony lub aż rumiane.
Umieścić indyka w jednej warstwie na mieszaninie cebuli w powolnej kuchence, nakładając się lekko.
Dodaj pomarańczowe sekcje. Przykryć i gotować na niskim poziomie przez 4 godziny.
Wyjąć indyka z wolnej kuchenki.
Usuń kości z indyka; wyrzuć kości.
Wlać płyn do gotowania i pomarańczowe sekcje do średniego rondla, rezerwując 1/4 szklanki płynu do gotowania.
Połącz reserved płyn do gotowania i skrobię kukurydzianą w małej misce, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkości. Mieszaj mieszaninę skrobi kukurydzianej w pomarańczową mieszaninę w rondlu. Doprowadzić do wrzenia; gotować, stale mieszając, 1 minutę lub aż sos zgęstnieje.
W razie potrzeby posypać zieloną cebulą.