Słodki Pomidorowy Smak
Słodki pomidorowy smak to bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 1g tłuszczu i w sumie 474 kalorii. Ten przepis służy 6. Za $2.4 za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz przyprawy do marynowania, cukier, ocet i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 25 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 63%. Podobne przepisy obejmują Kurczak maślany ze słodkimi pomidorami, Smak pomidora, słodkiej kukurydzy i papryki, oraz Łosoś Ze Słodką Kukurydzą, Pomidorem I Awokado.
Instrukcje
Połącz pomidory, jabłka, cebulę, cukier, ocet i pakiet przypraw do marynowania w dużym garnku; doprowadzić do wrzenia i gotować razem około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Sterylizuj słoiki i pokrywki we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Zapakuj mieszankę pomidorów do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając słoiki do 1/4 cala od góry. Po napełnieniu słoików przesuń nożem lub cienką szpatułką wokół wnętrza słoików, aby usunąć wszelkie pęcherzyki powietrza. Przetrzyj brzegi słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Na górze z pokrywkami i przykręć pierścienie.
Umieść stojak na dnie dużego garnka i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia i obniżyć słoiki do wrzącej wody za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
W razie potrzeby wlej więcej wrzącej wody, aby doprowadzić poziom wody do co najmniej 1 cala nad wierzchołkami słoików. Doprowadź wodę do wrzenia, przykryj garnek i przetwarzaj przez 40 minut.
Wyjmij słoiki z garnka i umieść na pokrytej tkaniną lub drewnianej powierzchni, kilka cali od siebie, aż ostygną. Po ostygnięciu dociśnij górną część każdej pokrywki palcem, upewniając się, że uszczelka jest szczelna (pokrywka w ogóle nie porusza się w górę ani w dół). Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.