Słodki i pikantny Pieczony kurczak

Słodki i pikantny Pieczony kurczak to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 993 kalorie, 41g białka, oraz 79 g tłuszczu. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Mieszanka kurczaka, galaretka pieprzowa, sól i pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć galaretkę można śledzić to danie główne z Papryka Jelly Cornmeal Thumbprint Cookies jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Słodki i pikantny Pieczony kurczak, Pieczone słodkie i pikantne piersi z kurczaka, oraz Słodki i pikantny Pieczony łosoś.
Instrukcje
Usunąć podroby i odstawić do innego użycia. Kurczaka opłucz w zimnej wodzie i osusz papierowymi ręcznikami. Pociągnij przednią skórę w dół przez jamę szyi i włóż pod kurczaka. Złóż skrzydła pod piersią, a nogi i ogon zawiąż bezpiecznie sznurkiem kuchennym lub sznurkiem.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Umieść kurczaka na stelażu w patelni do pieczenia. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Roztopić galaretkę i 1/2 szklanki masła lub margaryny razem w małym rondlu lub w kuchence mikrofalowej. Roztopić pozostałe 1/2 szklanki masła lub margaryny oddzielnie.
Piecz kurczaka w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut. Zmniejszyć ogień do 375 stopni F (190 stopni C) i zalać roztopionym zwykłym masłem lub margaryną.
Piec przez kolejne 30 minut, często fastrygując zwykłym masłem lub margaryną. Następnie obficie podlewamy roztopioną galaretką / masłem i pieczemy przez kolejne 15 minut.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia 10 minut przed krojeniem i podaniem.