Słodki Chutney Z Mango
Słodki Chutney z Mango może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przypraw. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 507 kalorii, 3G białka, oraz 48 g tłuszczu każdy. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pieprz, mango, sól koszerna i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to słodki chutney z mango, jak zrobić szybki chutney z mango, Tajny Składnik (Chutney Z Mango): Słodki-Gorący Chutney-Grillowany Kurczak, oraz Sos: Słodki Chutney Z Mango.
Instrukcje
Podgrzać ghee na patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i imbir i gotować przez 1 minutę.
Dodaj mango, rodzynki, cukier, pasta z tamaryndowca i curry. Doprawić solą i pieprzem, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować, aż wszystko będzie miękkie i smaki mają mieszane, o 30 protokół.
Umieścić chutney do miski i pozostawić do ostygnięcia przed podaniem.
Masło włożyć do ciężkiego rondla na średnim ogniu. Roztop masło powoli i upewnij się, że nie skwierczy lub brązowy. Zwiększyć ogień i doprowadzić masło do wrzenia. Gdy powierzchnia jest pokryta pianką, delikatnie zamieszaj i zmniejsz ciepło do najniższego możliwego ustawienia. Delikatnie gotować na wolnym ogniu, odsłonięte i niezakłócone przez 45 minut, aż mleko w dolnej części patelni zmieni się na złoty kolor, a masło na górze jest przezroczyste. Szczep ghee przez sito wyłożone kilkoma warstwami gazy. Ghee powinny być doskonale jasne i pachną orzechowo; wlać do szklanego słoika i szczelnie zamknąć.
Tost kolendry, kminek, kardamon, pieprz, koper włoski, musztarda, goździki, i chiles w małej suchej patelni na średnim ogniu, aż pachną pachnące, o 2 protokół. W czystym młynku do kawy lub młynku do przypraw zmiel tosty razem na drobny proszek.
Dodaj kurkumę i daj jej kolejny szybki szum do połączenia. Proszek curry należy natychmiast zużyć lub przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku przez okres do 1 miesiąca.