Słodka zupa kokosowa z perłami owocowymi
Słodka zupa kokosowa z owocowymi perłami to bezglutenowe i wegańskie zupa. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 395 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $3.1 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 29 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka cukru palmowego, wody kokosowej, skórki z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Perły Tapioki Ze Słodkim Kokosem I Kantopą, Perły tapioki ze słodkim kokosem i melonem, oraz Perły Morelowo-Kokosowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć mleko kokosowe z cukrem, ubić do całkowitego rozpuszczenia. Rozcieńczyć wodą kokosową do pożądanej konsystencji, od 2 do 2 1/2 szklanki.
Wlać sok z limonki i sól do smaku, a następnie schłodzić w lodówce.
W przypadku pereł owocowych: w blenderze połącz sok owocowy z alginianem sodu i zmiksuj na bardzo gładką masę. Przecedzić do szerokiej miski i odstawić na kilka minut, aby duże pęcherzyki powietrza się rozproszyły. W międzyczasie połącz wodę z chlorkiem wapnia w dużej misce i mieszaj, aż się rozpuści.
Używając strzykawki lub krawędzi łyżki, dodaj sok owocowy kropla po kropli do łaźni wodnej. Upuść sok z małej wysokości, aby perły były stosunkowo okrągłe i jednolite.
Pozwól perłom usiąść w kąpieli wodnej na minutę, a następnie skosztuj. Jeśli skóra jest zbyt cienka i pęka zbyt łatwo (prawdopodobnie w dłoniach), odstawić na jedną lub dwie minuty.
Gdy wszystkie perły są ustawione, przenieść do sitka i spłukać pod zimną wodą, aby usunąć gorzki smak kąpieli wodnej.
Umieścić perły w dolnej części miski zupy i góry schłodzonym bulionem kokosowym.