Słodka kukurydziana Mac ' N ' Cheese
Słodka kukurydziana Mac ' N ' Cheese może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,73 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 949 kalorii, 48g białka, oraz 46 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 18 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka soli i mielonego pieprzu, mozzarella, jajko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Makaron ziemniaczany ze szpinakiem, Najlepszy wegański ser Mac n' , oraz Wegański makaron z serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. przesuń jeden stojak na górę piekarnika.
W rondlu, gotuj kukurydzę z mlekiem i cebulą w proszku, jeśli używasz, przez 5 minut.
Skrobię kukurydzianą połączyć z około 2 łyżkami wody i dobrze wymieszać.
Dodaj skrobię kukurydzianą do mieszanki kukurydzy i ubijaj na średnim ogniu przez 3 minuty. Doprawić śmietanę kukurydzianą odrobiną gałki muszkatołowej, solą, pieprzem i ostrym sosem.
Zdjąć z ognia, przykryć i ogrzać.
Gotuj makaron łokciowy w pełnej osolonej wodzie przez 4 do 6 minut.
Dobrze odcedzić makaron i dodać do kremu kukurydzianego.
Dodać Cheddar, połowę mozzarelli i jajko. Dobrze wymieszać.
Wlać do naczynia zapiekanki 4-cup lub 12-calowy patelni żeliwnej i top z pozostałą mozzarellą.
W plastikowej torbie na zamek błyskawiczny lekko zmiażdż grzanki za pomocą małego młotka lub wałka do ciasta. Wymieszać olej i rozgniecione grzanki i rozprowadzić na wierzchu mieszanki makaronu i kukurydzy. Gotować na górnej półce, aż złoty, 15 do 20 protokół.
Przepis ten został stworzony przez uczestnika konkursu kulinarnego. Kuchnie Food Network nie przetestowały go do użytku domowego, dlatego nie możemy przedstawić żadnych wyników.