Słodka Cukinia Rozkosz
Słodka cukinia Relish może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pole receptury Hor d ' oeuvre. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 77 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 70. 1030 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 12 godzin. Jeśli masz nasiona selera, cebulę, cukinię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 16%. Spróbuj Słodka Cukinia Rozkosz, Cukinia rozkoszować słodkie i pikantne, oraz Tydzień Konserw: Cukinia-Papryka Słodki Smak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć cukinię i cebulę do dużej, niemetalicznej miseczki i posypać solą. Użyj rąk, aby równomiernie wymieszać sól w całej cukinii. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Następnego dnia odcedzić cukinię w durszlaku i dobrze spłukać zimną wodą. Wycisnąć nadmiar wody i odstawić na bok.
Umieść czerwoną i zieloną paprykę, cukier, ocet i skrobię kukurydzianą w dużym garnku.
Dodaj gałkę muszkatołową, kurkumę, nasiona selera i pieprz. Wymieszać do połączenia, następnie dodać odsączoną cukinię. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do średnio niskiego i gotować na wolnym ogniu 30 minut.
Tymczasem wysterylizuj 7 słoików i pokrywek z jednym kuflem,aby zachować smak. Zapakuj smaki do sterylizowanych słoików, upewniając się, że nie ma przestrzeni ani kieszeni powietrznych. Napełnij słoiki aż do góry. Przykręć pokrywki.
Umieść stojak na dnie dużego garnka i napełnij do połowy wrzącą wodą. Ostrożnie opuść słoiki do garnka za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Wlać więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne, aż wierzchołki słoików zostaną pokryte 2 cale wody. Doprowadzić wodę do pełnego wrzenia, następnie przykryć i przetworzyć przez 30 minut.
Wyjmij słoiki z garnka i umieść na powierzchni pokrytej tkaniną lub drewnem, kilka cali od siebie, aż ostygnie. Po ostygnięciu przycisnąć palcem górną część każdej pokrywy, upewniając się, że uszczelnienie jest szczelne (pokrywka nie porusza się w górę ani w dół).