Sól Morska Karmel Wirowy Pianki
Sól morska Karmel wirowy Marshmallows jest bezglutenowe hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 24. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 119 kalorii. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 2094 osoby. Jeśli masz klasyczną powłokę, cukier, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Domowa Sól Morska Karmelowa Pianka Wirowa, Pianki Solone Karmelowe, oraz Sweet Swirl Marshmallows dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla klasycznej powłoki: przesiać składniki razem w dużej misce lub połączyć je w robocie kuchennym. Mam tendencję do robienia kilku filiżanek na raz i przechowywania ich w szczelnym pojemniku; utrzymuje się na zawsze.
W przypadku klasycznych pianek waniliowych: lekko pokryć patelnię do pieczenia o wymiarach 8 na 8 cali sprayem do gotowania.
Ubij razem żelatynę i zimną wodę w małej misce i pozostaw do zmiękczenia na 5 minut.
Wymieszaj cukier, 1/4 szklanki syropu kukurydzianego, wodę i sól w średnim rondlu na dużym ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż temperatura osiągnie 116°. tymczasem pozostałą 1/4 szklanki syropu kukurydzianego wlać do miski miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie trzepaczki. Żelatyna mikrofalowa na wysokiej, aż do całkowitego rozpuszczenia, około 30 sekund.
Wlać do miski miksera. Ustaw prędkość miksera na niską i utrzymuj go w ruchu.
Gdy syrop osiągnie 116°, powoli wlej go do miski miksera. Zwiększ prędkość do średniej i beat przez 5 minut. Zwiększ do średniej wysokości i beat przez 5 Więcej minut. Ubijaj na najwyższym ustawieniu przez 1 do 2 minut i ubijaj wanilią; gotowy pianka będzie nieprzezroczysty biały, puszysty i potrojony w objętości.
Sól morska Karmel wirować pianki: wymieszać cukier, wodę i syrop kukurydziany w małym rondlu na dużym ogniu. Mieszaj, aż cukier się rozpuści i syrop stanie się bańką. Od tego momentu nie mieszaj syropu, tylko od czasu do czasu delikatnie obracaj patelnią. Gdy karmel osiągnie jasny bursztynowy kolor, zdejmij patelnię z ognia i szybko ubijaj śmietanę. Karmel będzie gwałtownie bąbelkować, więc bądź ostrożny.
Przełożyć karmel do średniej miski.
Przygotuj partię klasycznego ciasta waniliowego. Pracując szybko, miarka około jednej czwartej gotowego ciasta do miski z karmelem.
Ubić mieszaninę razem, aż dobrze wymieszane. Zeskrobać karmelowe pianki z powrotem do miski z ciasta waniliowego i, za pomocą dużej szpatułki i ruchu figure-eight, złożyć i zawirować dwa razem.
Wlać piankę do przygotowanej patelni, za pomocą przesuniętej szpatułki, aby wygładzić ją w rogach i spłaszczyć górę. Równomiernie i obficie przesiać powłokę na wierzch.
Pozostawić na 8 godzin w chłodnym, suchym miejscu.
Użyj noża, aby poluzować piankę z krawędzi patelni. Odwróć płytę na pokrytą powłoką powierzchnię roboczą i odkurz ją większą powłoką.
Pokrój go na kawałki i zanurz lepkie krawędzie w większej powłoce, odklepując nadmiar. Po dniu lub dwóch przechowywania malwy te mogą wymagać pomalowania powłoką.