Szynka świąteczna
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bez nabiału do swojej skrzynki z przepisami, szynka świąteczna może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 1,77 dolara za porcję otrzymujesz danie dodatkowe dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 716 kalorii , 12 g białka i 41 g tłuszczu . 52 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu świątecznym . Ten przepis z Foodnetwork wymaga mielonego pieprzu, szynki wieprzowej, musztardy dijon i posmarowanego jajkiem. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 50 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 32% , to danie jest raczej kiepskie. Cringle Christmas Crack (Najlepszy świąteczny crack w historii!) , Divine Christmas Candy Cane Cookies i A Christmas With Peking Duck są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Umieść szynkę w brytfannie i lekko natnij ją ostrym nożem dookoła. Wymieszaj musztardę, marmoladę i czarny pieprz w małej misce łyżką. Rozsmaruj mieszankę musztardową na całej zewnętrznej stronie szynki, wcierając ją w nacięte mięso.
Piecz szynkę przez 20 minut, następnie wyjmij ją z piekarnika.
Używając 2 puszek rogalików, rozwiń ciasto rogalikowe, ale nie rozdzielaj ich na kawałki. Ściśnij perforowane kawałki razem, aby zachować prostokątny kształt ciasta. Narzuć je na szynkę, ściskając brzegi ciasta razem, aby całkowicie przykryć szynkę ciastem. Podwiń wszelkie luźne brzegi pod spód szynki w brytfannie.
Posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Połóż ostatni kawałek ciasta na desce do krojenia i wytnij świąteczne kształty foremkami do ciastek. Liście ostrokrzewu są ładne. Ułóż liście ciasta w ładnym pęczku na cieście owiniętym szynką.
Posmaruj te kształty jajkiem.
Włóż szynkę z powrotem do piekarnika i piecz przez kolejne 20 minut, aż szynka będzie ciepła, a ciasto półksiężycowe upieczone i zrumienione.