Szynka z sosem pomarańczowym
Szynka z sosem pomarańczowym może być dobrym przepisem na poszerzenie Twojej kolekcji hor d'oeuvre. Z tego przepisu wychodzi 20 porcji zawierających 412 kalorii , 30 g białka i 23 g tłuszczu każda. Za 71 centów za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Jeśli masz pod ręką mielone goździki, rosół z kurczaka, sok pomarańczowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 45 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 50% , to danie jest dobre. Podobne przepisy to Szynka z glazurą z marmolady pomarańczowej i rozmarynu , Sałatka z awokado i pomarańczy z dressingiem pomarańczowo-imbirowym oraz Pomarańczowa Rava Kesari – kasza manna o smaku pomarańczowym Halwa – Navratri Naivedyam .
Instrukcje
Ułożyć na ruszcie w płytkiej brytfance.
Połącz sok pomarańczowy i bulion; polać szynką.
Posypać goździkami. Przykryj i piecz w temperaturze 325° przez 1 do 1-1/2 godziny.
Połącz składniki glazury; łyżka na szynkę.
Piec bez przykrycia przez 20–30 minut dłużej lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 140° i szynka będzie dobrze podgrzana.
Wyjmij szynkę na półmisek i trzymaj w cieple. Odcedź krople z patelni; odtłuszczać tłuszcz. W rondlu wymieszaj sok pomarańczowy, brązowy cukier i imbir. Wymieszać z odciekiem z patelni, pomarańczami i rodzynkami. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; dusić bez przykrycia przez 15-20 minut. W razie potrzeby zagęścić.