Szynka z fasolą
Szynka i fasola może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoją kolekcję przystawek. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 7 i kosztuje 83 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 178 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz brązowy cukier, sól i pieprz, spektakularne fasola Północna, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 godzin i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 38%. Spróbuj Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem, Zapiekanka z szynką i zieloną fasolką, oraz Suwaki z szynką i serem hawajskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wypłukać fasolę w dużym garnku; wyrzucić wysuszoną fasolę i wszelkie małe kamienie.
Dodać 8 szklanek zimnej wody.
Odstawić na noc lub co najmniej 8 godzin.
Fasolę odcedzić i opłukać.
Fasolę wrzucić do garnka i dodać szynkę, cebulę, brązowy cukier, sól, pieprz, cayenne i pietruszkę oraz wodę do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 1/2 do 2 godzin, aż fasola będzie miękka.
W razie potrzeby dodać więcej wody podczas gotowania.