Szynka Wellington
Ham Wellington zajmuje około 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 16 i kosztuje 1,92 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 311 kalorii, 24g białka, oraz 19g tłuszczu. Działa dobrze jako hor d ' oeuvre. Mieszanka szynki, mielonej musztardy, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co jest raczej złe. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Portobello Wellington, Wieprzowina Wellington, oraz Salmon Wellington.
Instrukcje
W robocie kuchennym połącz mąkę, musztardę i sól.
Dodaj ser i masło; przykryj i pulsuj, aż mieszanina będzie przypominać gruboziarniste okruchy. Stopniowo dodawaj 6 łyżek wody, aż utworzy się jędrna kulka.
Przełóż do dużej miski. Schłodź przez 2 godziny lub do twardości.
Pozostaw szynkę w temperaturze pokojowej na 30 minut; osusz ręcznikiem papierowym.
Umieść na stojaku na płytkiej brytfannie.
Piec bez przykrycia w 325° przez 45 minut.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na 17 cali. x 12-W. prostokąt.
Umieść ciepłą szynkę na środku ciasta. Złóż krótkie boki ciasta na szynkę; złóż długie boki na wierzchu, przycinając krawędzie w razie potrzeby. Naciśnij szwy i krawędzie, aż będą gładkie i uszczelnione.
Połóż szew stroną do dołu na natłuszczonej blasze do pieczenia. W małej misce wymieszaj jajko i pozostałą wodę; posmaruj ciasto.
W razie potrzeby Wytnij ozdobne wycięcia z ozdobników; ułożyć na cieście i posmarować mieszanką jajeczną.
Piec bez przykrycia w temperaturze 400° przez 40-45 minut lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 140°, a ciasto będzie złotobrązowe.
Odstaw na 10 minut przed pokrojeniem.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i musujące różowe to świetny wybór na przystawki. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Ruffino Prosecco wykonane z ekologicznych winogron z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
![Ruffino Prosecco z ekologicznych winogron]()
Ruffino Prosecco z ekologicznych winogron
Bukiet jest pachnący i pęka nutami owocowymi. Ma czyste aromaty jabłek, gruszek i cytrusów, którym towarzyszą nuty glicynii. Ostry, czysty i delikatny z drobnymi bąbelkami na podniebieniu. Intensywne smaki jabłka i brzoskwini prowadzą do przyjemnego wykończenia z utrzymującymi się nutami owocowymi i kwiatowymi.