Szynka, Por i trzy serowe Quiche

Szynka, Por i trzy serowe Quiche

Instrukcje

1
W międzyczasie połowę porów podziel wzdłuż i pokrój w poprzek na 1/2-calowe kawałki, a następnie dobrze umyj w misce z zimną wodą, mieszając pory. Wyjąć i odsączyć pory w durszlaku i osuszyć. Roztopić masło w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie małym ogniu i gotować pory, mieszając od czasu do czasu, aż bardzo miękkie, 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Na CiastoCiasto Na Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Linia ciepłe ciasto powłoki z plasterkami szynki, nakładające się warstwy, jak to konieczne, aby całkowicie pokryć dno i bok skorupy ciasto. Sery wrzucić razem i posypać równomiernie do skorupki ciasta (nie pakować sera), następnie porów równomiernie rozłożyć na wierzchu sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Ubij razem jajka, gałkę muszkatołową i pieprz, aż dobrze się połączą, a następnie ubijaj w crème fraîche, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry SzynkiPlastry Szynki
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
4
Dokładnie wlać połowę kremu na nadzienie ciasta, delikatnie przesuwając ser łyżką, aby krem równomiernie się rozproszył. Powoli dodawać pozostały krem w ten sam sposób. Ciasto luźno przykryć folią, delikatnie zwijając brzegi skórki (nie dotykać wierzchu mieszanki sera) i przełożyć na blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
5
Piec, aż środek nadzienia jest nadmuchany i ustawić (środek będzie lekko chwiejny, ale nie płynne), o 1 1/4 do 1 1/2 godziny. Schłodzić na stelażu co najmniej 20 do 30 minut przed podaniem (nadzienie będzie nadal ustawiane w miarę stygnięcia).
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
6
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Uwaga kucharzy
1
Quiche can be made 3 days ahead and cooled completely, uncovered, then chilled, wrapped in plastic wrap. Reheat quiche (uncovered) in a 177° oven until warmed through, about 15 minutes.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia10
Magazyn