Szynka, Por i trzy serowe Quiche

Szynka, Por i trzy serowe Quiche

Instrukcje

1
W międzyczasie połowę porów podziel wzdłuż i pokrój w poprzek na 1/2-calowe kawałki, a następnie dobrze umyj w misce z zimną wodą, mieszając pory. Wyjąć i odsączyć pory w durszlaku i osuszyć. Roztopić masło w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie małym ogniu i gotować pory, mieszając od czasu do czasu, aż bardzo miękkie, 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Na CiastoCiasto Na Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Linia ciepłe ciasto powłoki z plasterkami szynki, nakładające się warstwy, jak to konieczne, aby całkowicie pokryć dno i bok skorupy ciasto. Sery wrzucić razem i posypać równomiernie do skorupki ciasta (nie pakować sera), następnie porów równomiernie rozłożyć na wierzchu sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Ubij razem jajka, gałkę muszkatołową i pieprz, aż dobrze się połączą, a następnie ubijaj w crème fraîche, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry SzynkiPlastry Szynki
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
4
Dokładnie wlać połowę kremu na nadzienie ciasta, delikatnie przesuwając ser łyżką, aby krem równomiernie się rozproszył. Powoli dodawać pozostały krem w ten sam sposób. Ciasto luźno przykryć folią, delikatnie zwijając brzegi skórki (nie dotykać wierzchu mieszanki sera) i przełożyć na blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
5
Piec, aż środek nadzienia jest nadmuchany i ustawić (środek będzie lekko chwiejny, ale nie płynne), o 1 1/4 do 1 1/2 godziny. Schłodzić na stelażu co najmniej 20 do 30 minut przed podaniem (nadzienie będzie nadal ustawiane w miarę stygnięcia).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
6
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Uwaga kucharzy
1
Quiche can be made 3 days ahead and cooled completely, uncovered, then chilled, wrapped in plastic wrap. Reheat quiche (uncovered) in a 177° oven until warmed through, about 15 minutes.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia10
Magazyn