Szynka, Por i trzy serowe Quiche

Szynka, Por i trzy serowe Quiche

Instrukcje

1
W międzyczasie połowę porów podziel wzdłuż i pokrój w poprzek na 1/2-calowe kawałki, a następnie dobrze umyj w misce z zimną wodą, mieszając pory. Wyjąć i odsączyć pory w durszlaku i osuszyć. Roztopić masło w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie małym ogniu i gotować pory, mieszając od czasu do czasu, aż bardzo miękkie, 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Na CiastoCiasto Na Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Linia ciepłe ciasto powłoki z plasterkami szynki, nakładające się warstwy, jak to konieczne, aby całkowicie pokryć dno i bok skorupy ciasto. Sery wrzucić razem i posypać równomiernie do skorupki ciasta (nie pakować sera), następnie porów równomiernie rozłożyć na wierzchu sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Ubij razem jajka, gałkę muszkatołową i pieprz, aż dobrze się połączą, a następnie ubijaj w crème fraîche, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry SzynkiPlastry Szynki
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
4
Dokładnie wlać połowę kremu na nadzienie ciasta, delikatnie przesuwając ser łyżką, aby krem równomiernie się rozproszył. Powoli dodawać pozostały krem w ten sam sposób. Ciasto luźno przykryć folią, delikatnie zwijając brzegi skórki (nie dotykać wierzchu mieszanki sera) i przełożyć na blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
5
Piec, aż środek nadzienia jest nadmuchany i ustawić (środek będzie lekko chwiejny, ale nie płynne), o 1 1/4 do 1 1/2 godziny. Schłodzić na stelażu co najmniej 20 do 30 minut przed podaniem (nadzienie będzie nadal ustawiane w miarę stygnięcia).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
6
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Uwaga kucharzy
1
Quiche can be made 3 days ahead and cooled completely, uncovered, then chilled, wrapped in plastic wrap. Reheat quiche (uncovered) in a 177° oven until warmed through, about 15 minutes.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia10
Magazyn