Szynka glazurowana z sosem ananasowym Dijon
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj szkliwionej szynki z sosem ananasowym Dijon. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 366 kalorii, 25g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka skrobi kukurydzianej, szynki, wiśni maraschino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Suwaki z szynką hawajską i ananasem + wideo, Szynka glazurowana z sosem musztardowym ananasowym, oraz Sos BBQ glazurowany ananas szynka Picks dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Wymieszać cukier, syrop i musztardę do wymieszania. Użyj noża do parowania, aby wykonać płytkie, nawet ukośne cięcia w poprzek górnej części szynki w jednym kierunku. Powtórz, wykonując szczeliny w przeciwnym kierunku, tworząc kształty diamentów.
Włóż goździki tam, gdzie spotykają się cięcia.
Umieść szynkę na stojaku w płytkiej patelni.
Ułożyć wiśnie, ścięte boki w dół, na powierzchni szynki.
Piec 2 godziny lub aż szynka jest ogrzewany przez, szczotkowanie od czasu do czasu z 1/2 szklanki mieszaniny syropu po 1-1 / 2 godzin. Około 10 min. przed szynką wymieszać pozostałą mieszaninę syropu ze skrobią kukurydzianą i ananasem w rondlu; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając. Gotować i mieszać na średnim ogniu 5 min. lub aż zgęstnieje.