Szybkie smażone krewetki w sosie pomidorowo-czosnkowym
Szybkie smażone krewetki w sosie pomidorowo-czosnkowym to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 112 kalorii. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 40 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz sok z małży, oliwa z oliwek, szalotki, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Krewetki czosnkowe w sosie pomidorowym Coconut Lime {szybka i zdrowa Kolacja!}, Smażone krewetki czosnkowe z domowym sosem koktajlowym, oraz Krewetki imbirowo-czosnkowe z pikantnym sosem pomidorowym.
Instrukcje
W dużej patelni saute na średnim ogniu, dodać oliwę z oliwek, szalotki, czosnek, miła szczypta soli i kilka zmielonych czarnego pieprzu. Gotować, aż zielenie szalotki są zwiędłe i przyciemnione z olejem i czosnek jest delikatny i lekko złoty, o 4 protokół.
Dodać pomidory, doprawić solą i gotować mieszając, aż pomidory zmiękną, o 2 protokół.
Dodać sok z małży i sok z cytryny, doprowadzić do lekkiego Duszenia i wymieszać. Smak, a jeśli pomidory i sok z cytryny są zbyt cierpkie, dodaj cukier i wymieszaj.
Posypać krewetki solą i pieprzem i dodać do patelni. Gotować na 1 stronie, aż krewetki zaczyna się włączyć nieprzezroczyste i lekko zwijać, 2 do 3 protokół. Następnie wrzucić i gotować, aż po prostu zaczną się różowo po drugiej stronie, 1 do 2 Więcej minut. (Krewetki gotuje szybko i jest cienka linia między gotowe i overdone; najlepszą zasadą jest, aby usunąć patelnię z ciepła, jak zaczynają dotrzeć do mety. Kontynuuj podrzucanie, a ciepło patelni będzie nadal gotować, aż do zakończenia.)
Podawać na ciepło lub schłodzone.