Szybkie Aïoli z jajkiem

Szybkie Aïoli z jajkiem
Szybkie Aïoli z jajkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 76 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odebrać bardzo czosnek, sól koszerna, oliwa z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Papillote z basu w paski z ziołami i szybkim Aioli, Pieczone Plastry Indyka Z Szybkim Aioli (Majonez Czosnkowy), oraz Świeże zioła Aïoli z warzywami wiosennymi / Le Grand AÏOLI.

Instrukcje

1
Zmiksować 1/4 szklanki czosnku, 1 łyżeczkę soli i 2 łyżki oleju w blenderze z dużą prędkością do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodać 1 jajko lub 2 żółtka i przy włączonym silniku bardzo powoli dodawać 3/4 szklanki i 2 łyżki oleju w cienkim, stałym strumieniu, aż aïoli będzie gęsty. To zajmie około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Przenieść do miski. Dodać drugą porcję z pozostałymi składnikami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
* Jaja nie będą gotowane w tym przepisie, co może być niepokojące, jeśli w Twojej okolicy występuje problem z salmonellą.* Aïoli z jajkiem mogą być wykonane 2 dni wcześniej i schłodzone, pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
TrudnośćŁatwy
Gotowe W20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn