Szybki ryż hiszpański
Przepis Speedy Spanish Rice zaspokoi Twoje europejskie pragnienie w około 25 minut . Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 88 centów za porcję. Ta przystawka ma 324 kalorie , 7 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz brązowy ryż, kolendrę, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz go zrobić. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 53% , to danie jest solidne. Podobne przepisy to Super Speedy Spicy Sweet and Sour Shrimp , Mexican Lettuce Wraps & Spanish Rice i Clams With Spanish Sausage .
Instrukcje
Na dużej patelni o nieprzywierającej powierzchni podsmaż ryż, cebulę i zieloną paprykę na maśle, aż ryż lekko się zrumieni, a warzywa będą chrupiące i miękkie.
Dodaj czosnek; gotuj jeszcze 1 minutę. Wymieszaj wodę, kolendrę, kmin, bulion i pieprz; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Zdjąć z ognia; odstawić na 5 minut. Rozdrobnić widelcem. Wymieszać z sosem pikantnym.