Szybki Makaron Carbonara
Szybki makaron Carbonara może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.18 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 507 kalorii. Jeśli masz parmezan, serek philadelphia, groszek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to raczej tanie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 54%, co jest solidne. Spróbuj Szybki Makaron Carbonara, PHILADELPHIA Quick Pasta Carbonara, oraz Pasta Carbonara ~ Quick & Simple dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Tymczasem, gotować boczek na dużej patelni, aż chrupiące.
Usuń boczek z patelni z łyżką szczelinową, zastrzegając 2 łyżki. kapie na patelni.
Odcedzić boczek na papierowych ręcznikach.
Dodaj pozostałe składniki do zarezerwowanych kapieli; gotować na małym ogniu, aż ser topi się i mieszaninę dobrze wymieszać i podgrzać.
Odcedzić makaron; umieścić w dużej misce.
Dodać sos z serem śmietankowym i boczek; lekko wymieszać.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto