Szybki i łatwy makaron parmezan
Szybki i łatwy makaron parmezan może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera około 13g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 482 kalorie. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 10% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 7 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka mielonego pieprzu, makaronu farfalle, czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na raczej kiepski wynik spoonacular 36%. Podobne przepisy są Easy Parmezan Buttered Noodles, Łatwy Pieczony Czosnek-Parmezan Kluski Ziemniaczane, oraz Quick & Easy Czosnek Parmezan Węzły.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia. Gotuj makaron z kokardką w wrzątku, mieszając od czasu do czasu, aż będzie ugotowany, ale mocny do ugryzienia, około 12 minut; odcedź i wróć makaron do garnka.
Masło rozpuścić w małym rondlu na małym ogniu; dodać śmietanę i ząbki czosnku. Dusić do rozgrzania, 2 do 3 minut.
Usunąć i wyrzucić ząbki czosnku. Sos śmietanowy wymieszać z makaronem muszkatołowym; doprawić czarnym pieprzem.
Dodać parmezan; wrzucić aż ser się roztopi.