Przepis szwedzkie klopsiki mogą zaspokoić skandynawskie pragnienie w około 45 minut. To danie główne ma 1176 kalorii, 62g białka, oraz 86 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.83 za porcję. 3276 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz galaretkę malinową, mleko, mieloną wołowinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Szwedzkie Klopsiki (Klopsiki Ikea), Szwedzkie Klopsiki, oraz Szwedzkie Klopsiki dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
1 podsmażyć startą cebulę na maśle na średnim ogniu, aż cebula zmięknie i zmieni kolor na przezroczysty, o 3-4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2
Wyjąć z ognia i ostudzić. 2 w średniej misce wymieszać kawałki chleba z mlekiem. Odstawić na 15-20 minut, lub aż chleb wchłonie całe mleko. Gdy tak się stanie, sproszkuj chleb w robocie kuchennym i wlej go do dużej miski.3
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-o
3
Dodaj schłodzoną cebulę do miski mleka i chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
4
Dodaj resztę składników klopsików-jajka, mieloną wieprzowinę, mieloną wołowinę, sól, gałkę muszkatołową, kardamon, pieprz. Używając (czystych) rąk, dobrze wymieszaj przez około 2 minuty, aż składniki zostaną dobrze połączone.4 użyj łyżki stołowej, aby odmierzyć mięso na klopsiki. Tworząc klopsiki, odstaw je na patelnię lub talerz. Powinieneś dostać od 40 do 50 klopsików. 5
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
Wieprzowina Mielona
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
5
Na dużej patelni na średnim ogniu rozgrzać 6 łyżek masła do sosu. Gdy masło stopi się, zmniejszyć ogień do średniej i dodać niektóre klopsiki. Nie tłocz patelni. Pracę w partiach, brązowienie je powoli ze wszystkich stron. Bądź delikatny, kiedy je obracasz, aby się nie rozpadły. Nie gotuj klopsików przez całą drogę, tylko brązowo je na tym etapie. Po rumiane, użyć łyżki szczelinowe, aby usunąć je z patelni, odkładając je na bok, dzięki czemu można zrobić sos z pozostałym masłem pan.6 rozpocząć SOS. (Sprawdź masło na patelni, aby sprawdzić, czy się spaliło. Jeśli masło smakuje spalone, wyrzucić masło i zastąpić nowe 6 łyżek.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
6
Rozgrzać masło na patelni na średnim ogniu. Powoli ubijamy mąkę. Mieszając często, niech gotować mąkę, aż będzie kolor kawy ze śmietaną; jest to klasyczna zasmażka.7 gdy roux się gotuje, podgrzej bulion wołowy w innym garnku, aż się uspokoi. Gdy zasmażka będzie gotowana aż do uzyskania koloru kawy ze śmietaną, powoli dodawać trochę gorący bulion wołowy na raz. Na początku wszystko będzie wypluwać, a sos będzie chwytał i zestalał się. Mieszaj powoli i dodawaj wywar, a rozluźni się i stanie się jedwabisty. 8
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Wołowy
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Pomidory Słoneczne Nie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Dodać klopsiki do sosu i zmniejszyć ogień do niskiej. Przykryj garnek i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Być może trzeba to zrobić partiami.9 aby zakończyć, przenieść klopsiki do naczynia do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Dodać śmietanę i dobrze wymieszać. Albo dodać galaretkę borówkową do sosu lub podawać na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Borówki Brusznice
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę