Szpinakowe Curry Z Ciecierzycy
Szpinak curry z ciecierzycy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 288 kalorii, 16G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.03 za porcję. Jeśli masz pastę curry, mielony pieprz, kremowaną kukurydzę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia awesome spoonacular wynik 88%. Podobne przepisy to Curry z ciecierzycy i szpinaku, Curry z ciecierzycy i szpinaku, oraz Szpinakowe Curry Z Ciecierzycy.
Instrukcje
W dużym wok lub patelni rozgrzać olej na średnim ogniu; saute cebuli aż półprzezroczyste. Wymieszać ze śmietaną kukurydzą i pastą curry. Gotować, mieszając regularnie, przez 5 minut. Podczas mieszania dodaj sól, pieprz i czosnek.
Wymieszać w fasoli garbanzo i delikatnie złożyć w tofu.
Dodać szpinak i przykryć. Gdy szpinak będzie miękki, zdjąć z ognia i wymieszać z bazylią.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Raats Original Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
![Raats Original Chenin Blanc]()
Raats Original Chenin Blanc
Original Chenin jest wytwarzany bez użycia dębu, aby zachować "oryginalny", żywy charakter owocu fesh. Jest pełen soczystych smaków ananasa, golden delicious jabłek i cytrusów, z nutami imbiru, wiciokrzewu i kwiatu pomarańczy oraz pięknej mineralności. Ta jasna, smaczna oferta od mistrza Chenin Bruwer Raats rywalizuje z najlepszą Doliną Loary Chenin."Naprawdę czyste wykończenie, z białymi brzoskwiniami, wiciokrzewem i nutami mineralnymi, które prowadzą przez długie, dobrze zdefiniowane wykończenie. Jest tu też wielka chrupiąca kwasowość."Wine Spectator89 punktów