Szpinak Śmietankowy
Szpinak śmietany może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 322 kalorie, 13g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na $3.85 za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 11 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka szpinaku baby, cebula, mleko, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Zdrowy szpinak kremowy: mniej śmietany, więcej szpinaku, tak samo dobry, Szpinak Śmietankowy, oraz Szpinak Śmietankowy.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Dużą, prostą patelnię saute zalać oliwą z oliwek i podgrzać na średnim ogniu.
Dodaj szpinak, przykryć i podsmażyć, aż delikatnie zwiędnie.
Usuń szpinak z patelni na durszlak ustawiony wewnątrz miski, aby spuścić szpinak i ostudzić.
Usunąć płyn z dna patelni saute i płaszcz lekko z oliwą z oliwek.
Rozgrzać olej na średnim ogniu, dodać cebulę i doprawić solą do smaku.
Podsmażyć cebulę, aż będą przezroczyste i bardzo aromatyczne, o 5 do 7 protokół.
Dodać czosnek i saute 2 do 3 więcej minut.
Dodać masło, a po stopieniu wymieszać z mąką. Gotować, aż będzie Tekstura mokrego piasku, o 5 do 6 protokół.
Ubić mleko, pieprz cayenne i Parmigiano. Smak do przypraw i doprawić solą, w razie potrzeby (będzie). Doprowadzić mleko do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 5 do 6 minut, mieszając od czasu do czasu, tak mleko nie przypalić na dnie.
Dodaj do zarezerwowanego szpinaku i wymieszaj, aby połączyć. Smak i dostosować przyprawy, w razie potrzeby.
Przełożyć do miski i podawać.