Szpinak z pieczarkami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Creamed szpinak i grzyby spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 84 kalorie, 4G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na $1.0 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka czosnku, pieprzu, 3-mniej tłuszczu twarogu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 19 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Szpinak z pieczarkami, Creamed Spin Portabella Mushrooms, oraz Pieczarki nadziewane szpinakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodać 1 1/2 łyżeczki oleju; zawirować do herbu.
Dodać grzyby; gotować 6 minut lub aż płyn odparuje.
Dodaj 1 1/2 łyżeczki oleju do patelni; zawirować do herbu.
Dodać szpinak; gotować 1 minutę lub aż szpinak zwiędnie.
Podgrzać holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Dodaj pozostałą 1 łyżeczkę oleju; zawirować, aby pokryć.
Dodać szalotki i czosnek; gotować 1 minutę, ciągle mieszając.
Połączyć mleko i mąkę, mieszając trzepaczką.
Dodaj mieszaninę mleka, sól, pieprz i gałkę muszkatołową na patelnię; doprowadzić do wrzenia, stale mieszając. Gotować 3 minuty lub aż zgęstnieje, stale mieszając.
Dodaj ser; mieszaj, aż ser się rozpuści i mieszanina będzie gładka.
Dodać grzyby i szpinak do mieszanki mleka, i wrzucić delikatnie do herbu.