Szpinak z parmezanem
Szpinak z parmezanem zajmuje około 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 48. Jedna porcja zawiera 65 kalorii, 4 g białka i 4 g tłuszczu. Za 45 centów za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup sos worcestershire, pieprz, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 49%. Podobne przepisy obejmują sałatkę ze szpinakiem z parmezanem, ciasta ze szpinakiem z parmezanem i kremowy szpinak z parmezanem.
Instrukcje
Odcedzić szpinak, zachowując 1 szklankę płynu. Na dużej patelni podsmaż cebulę na maśle, aż będzie miękka.
W dużej misce wymieszaj szpinak, jajka, bułkę tartą, 1 szklankę parmezanu, sos Worcestershire, sól, pieprz, mieszankę cebuli i zarezerwowany płyn.
Rozłóż na dwóch natłuszczonych 13-calowych. x 9 cali naczynia do pieczenia.
Posypać pozostałym parmezanem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub do momentu, aż termometr wskaże 160°.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti doskonale komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Blanc de Bleu Cuvee Mousseux z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Blanc de Bleu Cuvee Mousseux]()
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu to kalifornijskie wino klasy premium Chardonnay z dodatkiem nuty jagód i delikatne wino musujące zarezerwowane na niezapomniane uroczystości. Oferuje uwodzicielskie smaki i świeżą, aromatyczną musację - wyraziście pastelową jagodami. Wszystko to zamknięte jest w imponująco seksownej butelce o gustownym stylu. Owoce Blanc de Bleu uprawiane są w cichych winnicach Północnej Kalifornii, znanych z chłodnej i przejrzystej bryzy – idealne warunki dla ekskluzywnych winogron i gleb, które podkreślają głęboko cechy smakowe. To wino musujące dobrze komponuje się z przystawkami, sushi i bardzo lekkimi posiłkami.