Szpinak-Kiełbasa Frittata

Szpinak-Kiełbasa Frittata
Szpinak-kiełbasa Frittatan jest bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap danie główne. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 362 kalorie, 21g białka, oraz 29g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka jaj, szpinak, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kiełbasa i szpinak hiszpańskie Frittata, Pikantny szpinak i kiełbasa frittata, oraz Kiełbasa, szpinak i Bocconcini Frittata.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°. w dużej patelni nonstick, żaroodpornej, ciepłej oliwy z oliwek na średnim ogniu. (Jeśli patelnia nie jest żaroodporna, owiń uchwyty w podwójną warstwę folii.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Usunąć kiełbasy z osłonek i pokruszyć mięso na patelni. Gotować, mieszając i rozbijając duże kawałki, aż nie ma śladów różu, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Wycisnąć ze szpinaku jak najwięcej płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
4
Wlać nadmiar tłuszczu z patelni; dodać szpinak i czerwoną paprykę. Gotować, dobrze mieszając i skrobanie się gotowane kawałki na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Wlać jajka na patelnię i wymieszać, aby wymieszać z szpinakami. Przestań mieszać i gotuj na średnim ogniu, podnosząc krawędzie frittaty za pomocą szpatułki, aby niegotowane jajka płynęły pod spodem. Gotować, aż prawie zestaw, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
6
Posypać parmezanem na górze i przenieść patelnię do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
7
Piec, odkryte, aż Frittata jest dmuchany i lekko rumiane na górze, 8 do 10 protokół. Podnieś frittata wokół krawędzi patelni i delikatnie potrząśnij patelnią, aby poluzować. Wysunąć z patelni i na deskę do krojenia i pokroić w kliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn