Szpinak i Pancetta
Szpinak i warstwy Pancetta mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Przepis ten służy 6. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 28% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 561 kalorii, 23G białka, oraz 39g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz szpinak, jajka, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Patelnia warstwowa z Pancettanem i mozzarellą, Warstwy Szpinaku, oraz Warstwy Szpinaku podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać pancetta i saute aż chrupiące i złote, około 5 minut. Używając łyżeczki, przełóż pancettę do miski.
Dodać cebulę do kapiących patelni w tej samej patelni i smażyć aż półprzezroczyste, około 4 minut.
Smażyć na średnim ogniu, aż czosnek będzie miękki, około 2 minut. Wymieszaj 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, gałkę muszkatołową i ugotowaną pancettę.
Połówkę kostek chleba umieścić w masle 3-kwartowym naczyniu do pieczenia.
Połowę sera posypać chlebem, a następnie dodać połowę mieszanki szpinakowej. Powtórz nakładanie warstw.
Mleko, jajka, pozostałe 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu ubić w dużej misce i równomiernie wylać na warstwy. Schłodzić warstwy, pokryte folią, co najmniej 2 godziny i do 12 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Piec warstwy odkryte aż dmuchane, złoty brąz, i gotowane przez, 40 minut.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.