Szparagowa Frittata z chrzanową śmietaną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj szparagów Frittata ze śmietaną chrzanową. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,18 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 235 kalorii, 13g białka, oraz 18g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka ostrego sera cheddar, śmietana, chrzan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj SOS Chrzanowo-Śmietanowy, Sos Chrzanowy Śmietankowy, oraz Tłuczone ziemniaki śmietanowo-chrzanowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204° i ułóż stojak na środku.
Rozgrzać olej w dużym piekarniku-bezpieczne nonstick patelni na średnim ogniu, aż mieni się.
Dodać cebulę, doprawić solą i pieprzem, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną i lekko rumiane, o 5 protokół.
Dodać szparagi, doprawić solą i pieprzem, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż szparagi będą chrupiące-miękkie, o 5 do 6 minut więcej.W międzyczasie ubij jajka, mleko, ser, chrzan, pietruszkę, odmierzoną sól i pieprz oraz gałkę muszkatołową w dużej misce, aż do równomiernego połączenia.Wyłączyć ogień, wlać masę jajeczną do garnka z mieszaniną szparagów, wymieszać gumową szpatułką do połączenia i rozprowadzić szparagi na równą warstwę.
Przenieść patelnię do piekarnika i piec, aż Frittata jest dmuchany i po prostu ustawić w centrum, o 10 do 12 protokół.
Wyjmij patelnię do stojaka z drutu i pozostaw do ostygnięcia, około 5 minut.Poluzuj krawędzie frittaty gumową szpatułką i wsuń ją na deskę do krojenia. Pokroić w kliny i od razu podawać, przerzucając na bok śmietanę chrzanową i szczypiorek.