Szparagi Vichyssoise
Szparagi Vichyssoise może być tylko przystawka szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 1,22 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 112 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka wody, masła, porów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 44%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Szparagi Vichyssoise, Vichyssoise, oraz Vichyssoise.
Instrukcje
W rondlu z wrzącą osoloną wodą blanszować końcówki szparagów, aż będą chrupiące, około 1 minuty.
Końcówki szparagów odcedzić w durszlaku i odświeżyć pod zimną wodą. Osuszyć, przełóż na pół końcówki wzdłuż i odstaw na bok.
Masło rozpuścić w dużym rondlu.
Dodać pory i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać łodygi szparagów, ziemniaki, wywar, wodę i tymianek i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie, o 15 protokół.
Wyrzucić gałązkę tymianku. Pracując partiami, puree zupę w blenderze, a następnie przełożyć do dużej miski. Wymieszać z mlekiem, solą i białym pieprzem.
Niech zupa ostygnie do temperatury pokojowej, a następnie przechowywać w lodówce do ostygnięcia, co najmniej 4 godziny lub na noc.
Zupę wrzucić do schłodzonych miseczek i skropić oliwą ze szczypiorku.
Udekorować końcówkami szparagów i podawać.