Szparagi pieczone w sosie Dijon-cytryna
Pieczone szparagi z sosem Dijon-cytryna to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 57 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Jeśli masz szparagi, sok z cytryny, musztardę dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Szparagi pieczone w sosie Dijon-cytryna, Szparagi pieczone w sosie czosnkowo-cytrynowym, oraz Szparagi pieczone w sosie śmietanowym z koperkiem cytrynowym.
Instrukcje
Połączyć szparagi, 2 łyżeczki oliwy z oliwek, sól, i czosnek w dużej misce, podrzucając dobrze do herbu. Ułóż mieszankę szparagów w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec w 425 przez 12 minut lub do chrupkiego-miękkie.
Połącz pozostałe 2 łyżeczki oleju, Skórki, soku, musztardy i pieprzu w małej misce, mieszając trzepaczką. Szparagi układamy na półmisku, mieszankę soku skropić szparagami.
Posypać natką pietruszki.