Szparagi Phyllo Bake
Szparagi phyllo Bake może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 1,58 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 14g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 347 kalorii. Jeśli masz szparagi, ciasto phyllo, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 38%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Ciasto ze szparagami i orzechami (akan Asparagus Baklava) z sosem Avgolemono, Szparagi Zawijane Phyllo, oraz Ham-Potato Phyllo Bake podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu doprowadzić 8 szklanek wody do wrzenia.
Dodać szparagi; gotować, odkryte, 30 sekund lub po prostu, aż szparagi zmieni kolor na jasny zielony.
Usuń szparagi i natychmiast wrzuć do lodowatej wody.
Osuszyć i osuszyć. W dużej misce wymieszać jajka, sery i przyprawy; wymieszać migdały i szparagi.
Rozgrzej piekarnik do 375°.
Szczotka 13x9-in. naczynie do pieczenia z odrobiną masła. Rozwiń ciasto phyllo.
W przygotowanym naczyniu ułożyć osiem arkuszy phyllo, smarując każdy masłem. Pozostałą folię należy przykryć folią i wilgotnym ręcznikiem, aby nie wyschła.
Wymieszać ricottę na warstwach phyllo. Wierzch z pozostałych arkuszy phyllo, szczotkowanie każdy z masłem.
Pokrój na 12 prostokątów.
Piec 50-55 minut lub do złotego koloru.