Szparagi-Makaron Z Kozim Serem
Szparagi-makaron z kozim serem może być tylko przystawką, której szukasz. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 53 kalorie. Ten przepis służy 30. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz mąkę, kozi ser, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 13%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Kozi Ser + Makaron + Szparagi = Mniam!, Makaron z kozim serem, cytryną i szparagami, oraz Makaron Z Kozim Serem, Cytryną I Szparagami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię lekko osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. Obrać łodygi szparagów i przyciąć końce.
Pokrój łodygi na 2-calowe kawałki. Blanszować we wrzącej wodzie 3 minuty lub do jasnozielonego i chrupiącego-Delikatnego podczas testowania małym nożem. Szparagi wyjąć łyżką szczelinową i spłukać pod zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Dodaj spaghetti do wrzącej wody i gotuj zgodnie ze wskazówkami na etykiecie, aż al dente.
Tymczasem w średnim rondlu na średnim ogniu roztopić masło. Mąkę zmiksować trzepaczką. dodaj bulion i gotuj przez 2 minuty, ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje. Zmiksować z kozim serem i skórką cytryny.
Spaghetti wrzucić ze szparagami, sosem i połową parmezanu.
Podawać z pozostałym parmezanem i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.