Szewc Jagnięcy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele południowych receptur, więc dać Lamb Cobbler spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.37 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 413 kalorii. Mieszanka mąki, sól, sos worcestershire, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Z łyżeczką wynik 38%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Herby Lamb cobbler, Jiffy Peach Cobbler-brukarz, który możesz zrobić w każdej chwili, ze świeżych lub kupionych w sklepie brzoskwiń, oraz Pieczona jagnięcina ze skórką z kiełbasy jagnięcej i sosem ze świeżych winogron dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, proszek do pieczenia, 1/4 szklanki parmezanu i sól połączyć w dużej misce.
Pokrój w maśle, aż mieszanina będzie krucha.
Dodaj mleko i mieszaj, aż ciasto uformuje kulkę.
Ciasto obrócić na obsypaną mąką powierzchnię i kilka razy zagnieść. aż będzie gładko. Przykleić ciasto do około 3/4-cala grubości i wyciąć 4-calowe koła. Zbierz resztki ciasta, naciśnij je razem i powtórz. Powinno się dostać około 12 rund w sumie.
Umieścić koła na lekko mąki płyty lub blachy do pieczenia i przechowywać w lodówce.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Lekko posmaruj naczynie do pieczenia 9x11 cali.
Rozgrzać masło na patelni na średnim ogniu. Wymieszać cebulę; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodaj czosnek i gotuj, mieszając, jeszcze przez 2 minuty, uważając, aby nie spalić czosnku. Jeśli używasz garam masala i pasty curry, dodaj je teraz (patrz notatki kucharza).
Dodaj jagnięcinę, sos Worcestershire, brandy, port, i sól i pieprz. Gotować i mieszać, aż jagnięcina jest rumiane i gotowane przez, często mieszając.
Dodać groszek do patelni i wymieszać.
Wlać 1 szklankę wody lub czerwonego wina i doprowadzić do wrzenia.
Ubij w 1/4 szklanki mąki. Dusić przez 5 minut, często mieszając, aż sos zgęstnieje.
Rozprowadzić mieszankę jagnięcą do przygotowanego naczynia żaroodpornego. Przykryć kółkami ciasta bułeczki, pozwalając kółka po prostu spotkać się na krawędziach, ale pozostawiając miejsce na parę do ucieczki.
Ciasto posmarować mlekiem, następnie posypać parmezanem.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż bułeczki będą złociste i nadzienie jest bąbelkowe, około 25 do 30 minut.