Szechuan Pikantny Bakłażan
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj pikantnego bakłażana Szechuan. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 129 kalorii. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz mieloną wieprzowinę, mirin, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Bakłażan Smażony Szechuan, Bakłażan W Stylu Szechuańskim (Bakłażan), oraz Pikantny Makaron Szechuan.
Instrukcje
Ułóż bakłażana w parowarze warzywnym. Para, pokryte, 5 minut, lub do bakłażana jest miękka; odstawić.
W misce ubijamy bulion i kolejne 5 składników (przez pastę).
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick lub wok na średnim ogniu.
Dodać czosnek i imbir; Stir-fry 30 sekund.
Dodać wieprzowinę; smażyć 2 minuty lub aż wieprzowina straci różowy kolor.
Dodać bakłażan i sól; wymieszać mieszaninę bulionu. Przykryć; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut.