Szaszłyki z kurczaka masala
Przepis kurczaka Masala szaszłyki mogą być wykonane w około 30 minut. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.36 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 31g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 242 kalorie. 34 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to raczej tanie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Jeśli masz opakowanie pomidorki cherry, razowe chapatis, ogórek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%. Podobne przepisy to Kurczak tikka masala, jak zrobić kurczaka tikka masala, Kurczak w kremowym pomidorowym Curry: Kurczak tikka Masala, oraz Szaszłyki z kurczaka PB & J.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj jogurt, pastę, połowę posiekanej kolendry, połowę soku z limonki i całą skórkę. Wrzucamy kurczaka, mieszamy do marynowania i zostawiamy w lodówce do marynowania na 30 minut, jeśli masz czas.
Nawlecz kurczaka na 8 szaszłyków i gotuj partiami na gorącej patelni, patelni lub grillu przez około 10-12 minut, obracając aż do ugotowania.
W międzyczasie wymieszać składniki sałatki z pozostałym sokiem z limonki i kolendrą w misce i doprawić.
Posypać dodatkową kolendrą i podawać obok szaszłyków z rozgrzanymi pełnoziarnistymi chapatis.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Birichino Jurassic Park Vineyard stare winorośle Chenin Blanc z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Birichino Jurassic Park Winnica Stare Winorośle Chenin Blanc]()
Birichino Jurassic Park Winnica Stare Winorośle Chenin Blanc
2017 zawiera perfumy z miodu z kwiatu pomarańczy, masła jabłkowego, siarki i swoistego prekursora bzu, który aktywuje nie tylko układ węchowy, ale także układ limbiczny, autonomiczny układ nerwowy i inne systemy znajdujące się w bardziej odległych sektorach. Wilgotność gleby i mikroklimatu w sezonie wegetacyjnym 2017 pozostawała dość wysoka przez cały sezon wegetacyjny ze względu na ogromne deszcze z poprzedniej zimy, przyczyniając się do rozwoju skromnego, ale znaczącego wczesnego botrytis. Ostatni raz spotkaliśmy się z tymi Warunkami w 2013 roku i wyprodukowaliśmy wino podobne do tego rocznika - tuż wytrawne w stylu znanym przez Francuzów jako sec tendre-wytrawne, ale delikatne. Podobnie jak w poprzednich rocznikach, to wino fermentowało w stali nierdzewnej bez inokulacji i dojrzewało do następnej wiosny w 8 beczkach ze stali nierdzewnej i 2 neutralnych dębowych beczkach Węgierskich.