Szaszłyki Krewetkowo-Ananasowe
Szaszłyki krewetkowo-ananasowe to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 30 porcjami. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 115 kalorii. 2 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, sok z cytryny, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 23%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Szaszłyki Ananasowo-Krewetkowe, PINEAPPLE CHIPOTLE SHRIMP SZASZŁYKI, oraz Ananas krewetki Stir Fry (lub szaszłyki!) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: około 30 drewnianych szaszłyków, moczonych w wodzie przez co najmniej 30 minut (do 2 godzin)
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Ustaw stojak do pieczenia na dużej patelni do pieczenia.
Aby zrobić marynatę, wlać sos teriyaki do miski, a następnie wrzucić imbir, cukier, pokruszony czerwony pieprz, sól, czosnek, zieloną cebulę i sok z cytryny. Wymieszać i odstawić na bok.
Następnie pokrój ananasa na kawałki, odcinając wierzch, odcinając skórkę, odcinając ananasa na kliny, odcinając twardy wewnętrzny rdzeń, a następnie przecinając plastry na kawałki. Połowę kawałków przechowuj w lodówce do podjadania.
Ułóż kawałek ananasa na krewetce, a następnie zawiń całość w jedną z pół plastrów boczku. Trzymać szaszłyk przez całość tak, że trzyma ananasa, krewetki i boczek bezpiecznie, i położyć go na stojaku na patelni. Kontynuuj z pozostałymi składnikami.
Obficie posmaruj każdy szpikulec odrobiną marynaty.
Piecz szaszłyki przez 10 minut.
Wyjmij je z piekarnika i posmaruj drugą warstwą marynaty. Powrót patelni do piekarnika i smażyć, aż boczek skwierczy i krewetki są gotowane, o 15 protokół.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej. Boskie!
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.