Szaszłyki Z Kurczaka Cytrynowo-Rozmarynowe
Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 80 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać sos pieprzowy, ząbki czosnku, rozmaryn, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Rozmaryn cytrynowy szaszłyki z kurczaka z Dijon Mayo, Lemon & rosemary halloumi szaszłyki, oraz Rozmaryn szaszłyki z kurczaka z sosem jagodowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Każdą pierś kurczaka pokroić na pół wzdłuż na 6 cienkich pasków. Nawlecz każdy pasek całkowicie na 1 szpikulec, pozostawiając 1/2 cala szpikulca odsłoniętego na 1 końcu. Nacisnąć 1 pomidor winogronowy na koniec szaszłyku. Podziel szaszłyki między dwoma szklanymi naczyniami do pieczenia o wymiarach 15x10x2 cali, w razie potrzeby układając szaszłyki.
Ubijamy kolejne 6 składników.
Zalać marynatą kurczaka. Marynować 1 godzinę w temperaturze pokojowej, często obracając lub przykryć i schłodzić przez noc.
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Wyjmij szaszłyki z marynaty i ułóż na 2 dużych blachach do pieczenia; rezerwy marynaty.
Piec kurczaka aż tylko gotowane przez, O 8 protokół.
Przelać zarezerwowaną marynatę do średniego rondla. Gotować na średnim ogniu 1 minutę. Chłodna marynata 15 minut. Szczep.
Wlać 1/2 szklanki marynaty do średniej miski; ubić majonezem. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem. Łyżka pozostałej marynaty nad kurczakiem do zwilżenia.
Podawać kurczaka z sosem.