Szarlotka Pralinka
Apple Praline Pie może być tylko deser szukasz. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 312 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz piwo imbirowe, ekstrakt z wanilii, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 15 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Szarlotka Pieczone Pączki, Batoniki Z Masłem Jabłkowym, oraz Szarlotki Cynamonowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć mąkę, cukier i sól; pokroić w maśle, aż crumbly.
Posypać octem. Stopniowo dodawać wodę, rzucając widelcem, aż ciasto uformuje kulkę.
Podziel ciasto na pół, aby jedna porcja była nieco większa od drugiej.
Rozwałkuj większą część, aby zmieścić 9-in. talerz ciasta.
Przenieść ciasto na talerz ciasta. Przycinaj ciasto nawet z krawędzią.
W dużej misce, wrzucić jabłka z ginger ale, sok z cytryny i wanilii.
Połączyć cukier, mąkę, cynamon i gałkę muszkatołową; dodać do mieszaniny jabłek i wrzucić do herbu. Łyżka do skórki; kropka z masłem.
Rozwałkuj pozostałe ciasto, aby pasowało do wierzchu ciasta.
Miejsce nad nadzieniem. Wykończenie, uszczelnienie i krawędzie flet.
Plastry kroimy w cieście.
Piec w temperaturze 400° przez 55-65 minut lub do momentu, gdy skórka będzie złotobrązowa, a nadzienie bąbelkowe. Brzegi przykryć folią w ciągu ostatnich 30 minut, aby w razie potrzeby zapobiec przerostowi.
Tymczasem w małym rondlu na średnim ogniu rozpuść masło. Wymieszać z brązowym cukrem; gotować i mieszać, aż mieszanina dojdzie do wrzenia i cukier się rozpuści. Wymieszać z orzechami pekan; gotować 1 minutę dłużej.
Zdjąć z ognia; wymieszać śmietaną i wanilią. Natychmiast zalać ciasto.
Piec 3-5 minut dłużej lub aż polewa jest bąbelkowa. Schłodzić na stojaku z drutu.