Szarlotka
Need a deser wegetariański? Szarlotka może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 547 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.2 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę, jajko, pieczenia jabłek jak złoty przepyszne, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 7 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Szarlotka Pieczone Pączki, Batoniki Z Masłem Jabłkowym, oraz Szarlotki Cynamonowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyrobić ciasto ręcznie. W średniej misce wymieszać mąkę, cukier i sól. Używając palców, pracy masło do suchych składników, aż będzie przypominał żółty posiłek kukurydziany zmieszany z kawałkami masła wielkości fasoli. (Jeśli mieszanina mąki / masła ogrzewa się, przechowywać w lodówce przez 10 minut przed przystąpieniem.)
Dodać jajko i wymieszać ciasto razem widelcem lub ręcznie w misce. Jeśli ciasto jest suche, posypać do łyżki więcej zimnej wody na mieszaninie.
Zrobić ciasto w robocie kuchennym. W maszynie wyposażonej w metalowe ostrze, mieszaj mąkę, cukier i sól do połączenia.
Dodać masło i pulsować, aż będzie przypominał żółty posiłek kukurydziany zmieszany z kawałkami masła wielkości fasoli, około 10 razy.
Dodaj jajko i pulse 1 do 2 razy; nie pozwól, aby ciasto tworzyło się w kulce w maszynie. (Jeśli ciasto jest bardzo suche dodać do łyżki więcej zimnej wody.)
Wyjmij miskę z maszyny, Usuń ostrze i przynieś ciasto ręcznie.
Uformować ciasto na dysk, owinąć w folię i przechowywać w lodówce, aż dokładnie schłodzone, co najmniej 1 godzinę.
Umieścić sok z cytryny w średniej misce. Jabłka obrać, pokroić na pół i osuszyć.
Pokrój każdą połowę na 4 kliny. Wrzucić jabłko z sokiem z cytryny.
Dodać cukier i wymieszać równomiernie.
Na dużej patelni, roztopić masło na średnim ogniu.
Dodać jabłka i gotować, mieszając, aż cukier się rozpuści i mieszanina zacznie gotować na wolnym ogniu, o 2 protokół. Przykryj, zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj, aż jabłka zmiękną i uwolnią większość soków, około 7 minut.
Odcedzić jabłka w durszlaku na średniej misce, aby złapać cały sok. Potrząśnij durszlakiem, aby uzyskać jak najwięcej płynu. Powrót soki na patelnię,i gotować na średnim ogniu, aż zgęstnieje i lekko karmelizowane, o 10 protokół.
W średniej misce wrzucić jabłka z obniżonym sokiem i przyprawami. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. (To wypełnienie może być wykonane do 2 dni wcześniej i schłodzone lub zamrożone przez okres do 6 miesięcy.)
Ciasto przeciąć na pół. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj każdą połowę ciasta na krążek o szerokości od 11 do 12 cali.
Warstwę ciasta między kawałkami pergaminu lub papieru woskowego na blasze do pieczenia i przechowywać w lodówce przez co najmniej 10 minut.
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Linia dolnej części 9-calowej patelni pie z jednym z krążków ciasta, i przyciąć go tak, że leży około 1/2 cala poza krawędzią patelni.
Na patelnię włożyć nadzienie jabłkowe i lekko ułożyć na środku.
Górne krawędzie ciasta posmarować jajkiem.
Drugą płytę ciasta ułożyć na wierzchu. Złożyć górną warstwę ciasta pod krawędzią dolnej warstwy i docisnąć krawędzie razem, tworząc uszczelnienie. Flet krawędzi zgodnie z życzeniem.
Powierzchnię ciasta posmarować jajkiem, a następnie posypać cukrem. Przebić wierzch ciasta w kilku miejscach, aby umożliwić ucieczkę pary podczas pieczenia. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 15 minut.
Piec ciasto na blasze do pieczenia, aż skorupa będzie złoty, o 50 protokół. Schłodzić na stojaku przed podaniem. Ciasto utrzymuje się dobrze w temperaturze pokojowej (pod przykryciem) przez 24 godziny lub w lodówce do 4 dni.