Szalotka tatins z kozim serem

Szalotka tatins z kozim serem
Szalotka tatins z kozim serem wymaga ok. 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.57 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 602 kalorie, 8G białka, oraz 48 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz śliwkowy pomidor, złoty cukier, kłodę koziego sera i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 37 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Tosty Z Kozim Serem I Szalotką, Szalotka tarte tatin z kozim serem, oraz Karmelizowana szalotka i puree z koziego sera.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 90C / konwencjonalny 110C / Gaz . Pomidory śliwkowe przekrój wzdłuż o połowę i umieść, pokrojone bokiem do góry, w małej płytkiej puszce do pieczenia. Posypać 2-3 łyżki oleju, następnie rozsypać liśćmi tymianku i odrobiną przypraw. Piecz przez około 45 minut, aż pomidory trochę zmiękną, ale nadal zachowują dobrą formę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor śliwkowyPomidor śliwkowy
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Wyjąć i ostudzić, łyżką na niektóre z pieczonych soków.
3
Podczas gdy pomidory są smażone, blanszować szalotki we wrzącej wodzie przez pół minuty lub tak, a następnie odcedzić i ostudzić pod zimną bieżącą wodą. Obrać skórki i przyciąć końce korzenia. Również odkleić wszelkie twarde skórki wewnętrzne i wyciąć wszelkie większe szalotki na pół tak, że wszystkie są mniej więcej tego samego rozmiaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
4
Na dużej patelni rozgrzać wszystko z wyjątkiem 1 łyżki pozostałego oleju i wrzucić szalotki, mieszając, aby pokryć olejem. Smażyć na średnim ogniu przez 15-20 minut lub do momentu, gdy staną się miękkie i zaczną obracać się w połowie złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodać rozmaryn, doprawić i gotować przez kolejne 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
6
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
7
Na mniejszą patelnię posypać cukrem i 2 łyżkami wody i odstawić na około 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Umieść patelnię na małym ogniu, wstrząsając od czasu do czasu, aby wymieszać roztopiony cukier i delikatnie mieszając. Gdy cały cukier się rozpuści, podgrzej ogień i gotuj do mid-golden brown.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Zdjąć z ognia i wymieszać najpierw masło, a następnie ocet. Uważaj, ponieważ może to trochę wypluć, powinieneś zostawić z ładnym syropem. Wrzucić szalotki i pomidory i lekko wymieszać do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
10
Teraz postaw osiem 150 ml ramekinów na metalowej blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
11
Szalotki i pomidory odsączyć w durszlaku, oszczędzając syrop, następnie podzielić je między ramekiny i odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
12
Ciasto pokroić na 4 podłużne kawałki na lekko posypanej mąką desce.
13
Rozwałkować każdą z nich bardzo cienko, a następnie wyciąć z każdego kawałka dwa krążki o średnicy 9-10 cm (krążki powinny być o 1 cm większe niż średnica ramekinów). Podnieś każdy kawałek i delikatnie naciśnij krawędzie między opuszkami palców, aby ciasto było cieńsze. Nie kłuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
14
Ułóż krążek ciasta na górze każdego ramekina, a następnie włóż krawędzie ciasta do środka, między pomidorami i szalotką a bokami naczyń, używając uchwytu łyżeczki do pomocy. Naciśnij lekko. (Tarty można teraz schłodzić do 24 godzin, aż będą gotowe do pieczenia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
15
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 200C / 220C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
16
Piec przez około 18-20 minut, aż blaty ciasta będą chrupiące i średnio brązowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
17
Wyjąć i ostudzić przez 5 minut(w przeciwnym razie cukier będzie bardzo gorący). W międzyczasie delikatnie podgrzej zarezerwowany Syrop z pomidorów i szalotki z pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
18
Krawędzie ciasta poluzować małym nożem i ostrożnie ułożyć każdy ramekin na małym talerzu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
19
Kozi ser pokroić na 8 cienkich plasterków (odrzucając końce Skórki), zanurzając nóż w filiżance gorącej wody między każdym plasterkiem. Kładziemy po jednym kawałku na każdą tatin, skropić ciepłym syropem i udekorować odrobiną liści bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Ser KoziSer Kozi
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
20
Podawać na ciepło.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn