Szalotka tatins z kozim serem

Szalotka tatins z kozim serem
Szalotka tatins z kozim serem wymaga ok. 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.57 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 602 kalorie, 8G białka, oraz 48 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz śliwkowy pomidor, złoty cukier, kłodę koziego sera i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 37 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Tosty Z Kozim Serem I Szalotką, Szalotka tarte tatin z kozim serem, oraz Karmelizowana szalotka i puree z koziego sera.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 90C / konwencjonalny 110C / Gaz . Pomidory śliwkowe przekrój wzdłuż o połowę i umieść, pokrojone bokiem do góry, w małej płytkiej puszce do pieczenia. Posypać 2-3 łyżki oleju, następnie rozsypać liśćmi tymianku i odrobiną przypraw. Piecz przez około 45 minut, aż pomidory trochę zmiękną, ale nadal zachowują dobrą formę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor śliwkowyPomidor śliwkowy
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Wyjąć i ostudzić, łyżką na niektóre z pieczonych soków.
3
Podczas gdy pomidory są smażone, blanszować szalotki we wrzącej wodzie przez pół minuty lub tak, a następnie odcedzić i ostudzić pod zimną bieżącą wodą. Obrać skórki i przyciąć końce korzenia. Również odkleić wszelkie twarde skórki wewnętrzne i wyciąć wszelkie większe szalotki na pół tak, że wszystkie są mniej więcej tego samego rozmiaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
4
Na dużej patelni rozgrzać wszystko z wyjątkiem 1 łyżki pozostałego oleju i wrzucić szalotki, mieszając, aby pokryć olejem. Smażyć na średnim ogniu przez 15-20 minut lub do momentu, gdy staną się miękkie i zaczną obracać się w połowie złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodać rozmaryn, doprawić i gotować przez kolejne 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
6
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
7
Na mniejszą patelnię posypać cukrem i 2 łyżkami wody i odstawić na około 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Umieść patelnię na małym ogniu, wstrząsając od czasu do czasu, aby wymieszać roztopiony cukier i delikatnie mieszając. Gdy cały cukier się rozpuści, podgrzej ogień i gotuj do mid-golden brown.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Zdjąć z ognia i wymieszać najpierw masło, a następnie ocet. Uważaj, ponieważ może to trochę wypluć, powinieneś zostawić z ładnym syropem. Wrzucić szalotki i pomidory i lekko wymieszać do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
10
Teraz postaw osiem 150 ml ramekinów na metalowej blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
11
Szalotki i pomidory odsączyć w durszlaku, oszczędzając syrop, następnie podzielić je między ramekiny i odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
12
Ciasto pokroić na 4 podłużne kawałki na lekko posypanej mąką desce.
13
Rozwałkować każdą z nich bardzo cienko, a następnie wyciąć z każdego kawałka dwa krążki o średnicy 9-10 cm (krążki powinny być o 1 cm większe niż średnica ramekinów). Podnieś każdy kawałek i delikatnie naciśnij krawędzie między opuszkami palców, aby ciasto było cieńsze. Nie kłuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
14
Ułóż krążek ciasta na górze każdego ramekina, a następnie włóż krawędzie ciasta do środka, między pomidorami i szalotką a bokami naczyń, używając uchwytu łyżeczki do pomocy. Naciśnij lekko. (Tarty można teraz schłodzić do 24 godzin, aż będą gotowe do pieczenia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
15
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 200C / 220C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
16
Piec przez około 18-20 minut, aż blaty ciasta będą chrupiące i średnio brązowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
17
Wyjąć i ostudzić przez 5 minut(w przeciwnym razie cukier będzie bardzo gorący). W międzyczasie delikatnie podgrzej zarezerwowany Syrop z pomidorów i szalotki z pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
18
Krawędzie ciasta poluzować małym nożem i ostrożnie ułożyć każdy ramekin na małym talerzu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
19
Kozi ser pokroić na 8 cienkich plasterków (odrzucając końce Skórki), zanurzając nóż w filiżance gorącej wody między każdym plasterkiem. Kładziemy po jednym kawałku na każdą tatin, skropić ciepłym syropem i udekorować odrobiną liści bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Ser KoziSer Kozi
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
20
Podawać na ciepło.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn