Szafran Pilaf
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Szafran pilaw spróbować. Na 2,74 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 696 kalorii, 58g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać masło, bulion mięsny, ryż i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sekretny składnik (szafran): szafran i pomarańczowy pilaw ryżowy z Orzo i orzeszkami pinii, Szafran Pilaf, oraz Pilaw Ryżowy Szafranowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na patelni na dużym ogniu. Kiedy zacznie brązowieć, dodaj ryż i gotuj, stale mieszając, aż stanie się nieprzezroczysty.
Wlać 4 szklanki (1 litr / 1 3/4 litra) wywaru, dodać szczyptę soli i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut, lub aż ryż wchłonie cały płyn i małe otwory pojawiają się na powierzchni. Szafran wymieszać z pozostałym wywarem, dodać do ryżu i delikatnie wymieszać.
Umieść czysty ręcznik na górze patelni, wymień pokrywkę i zdejmij z ognia.
Pozostaw pilaw na 5-8 minut.
Podawać, posypane drobno posiekaną natką pietruszki i startym serem. Jest to doskonały dodatek do pieczonego lub duszonego mięsa lub ryby.
Kuchnia Vefa Vefa Alexiadou, Wydawnictwo Phaidon Press, 45.00 zł, www.phaidon.com